Διευθ.:
Λεωφ. Χατζηκυριάκου 15 - 17 • 18537 • Πειραιάς
Τηλ:
212 10 46158
Κιν:
698 72 88 502
Email:
info@digy.gr

Δημιουργία δωρεάν Ιστοσελίδας | Αλήθειες και Ψέματα

Πάντα το δωρεάν τραβάει το μάτι, και είναι λογικό πως ότι και αν θέλουμε να κάνουμε στην ζωή μας, ψάχνουμε την καλύτερη δυνατή τιμή, αν όχι και δωρεάν!

 

Τι κερδίζουμε και τι χάνουμε;

Ο παρακάτω οδηγός θα σας πεί αναλυτικότατα τα υπέρ και τα κατά μιας εντελώς δωρεάν ιστοσελίδας!

 

Τα υπέρ!

Ας ξεκινήσουμε με την γλυκιά πλευρά της υπόθεσης. Τι θα κερδίσετε λοιπόν αν προχωρήσετε στην κατασκευή δωρεάν ιστοσελίδας για την επιχείρηση σας;

  • Δωρεάν Απεριόριστη Φιλοξενία ( Hosting ) χωρίς ετήσιο κόστος
  • Δωρεάν Domain Name 
  • Απίστευτο SEO
  • Δωρεάν εργαλεία δημιουργίας με πολύ εύκολο περιβάλλον για οποιοδήποτε χρήστη
  • Μοντέρνα σχέδια

Μέχρι τώρα όλα καλά, σχεδόν ψήθηκα και εγώ, θα κατεβάσω το domain μου και θα πάω εκεί να φτιάξω ένα website δωρεάν.

Αλλά για κάτσε, λίγο περίεργο δεν είναι;

Για να δούμε λίγο και τα αρνητικά...

 

Τα κατά

Θα γράψω τα αρνητικά ξεκινόντας απο τα θετικά που είπα παραπάνω.

  • Δωρεάν "Απεριόριστη" Φιλοξενία - Μετά απο μερικές εικόνες ξαφνικά το δωρεάν δεν είναι πια δωρεάν, αλλά μου ζητάνε λεφτά κάθε μήνα για ένα πακέτο! Εντάξει δεν είναι πολλά όμως, καμιά δεκαριά ευρώ είναι, και πάλι "τσάμπα".
  • Δωρεάν "Domain Name" - Αυτό που σας δίνουν δεν είναι Domain αλλά SubDomain. Διαλέξετε το όνομα εσείς, αλλα είναι του τύπου to-onoma-mou. kati-asxeto-pou-den-allazei .gr .Πόσο κακό είναι αυτό; Είναι σαν να λέτε σε όλους απο όταν έρθετε στην ζωή, άλλο όνομα αντί για το δικό σας. Όταν σας αναζητήσουν κάποια στιγμή, δεν θα βρούν εσάς.
  • Απίστευτο SEO - Όλα αυτά τα πακέτα θα περιλαμβάνουν εννοείται και SEO! Μα φυσικά! Όταν αυτές οι σελίδες πιάσουν οργανικά αποτελέσματα, εγώ θα σκήσω τα πτυχία μου και θα πάω να κάνω service σε καμήλες στην Αφρική. Το SEO χτύζεται με τεχνικές keywords και metadata, και "καρφόνονται πάνω στο DOMAIN μας. Πως γίνεται λοιπόν να χτύσει SEO αν δεν έχω domain, και κρέμομαι πάνω σε ένα βασικό domain που ο γείτωνας μου πουλάει πατάτες και εγώ αυτοκίνητα? Το SEO λοιπόν κάνει φρερά, όπως επίσης και τα οργανικά αποτελέσματα!
  • Εργαλεία & μοντέρνα σχέδια. Υπάρχουν, αλλά δεν μπορείτε ποτέ να πετύχετε ακριβώς το σχέδιο που ονειρευόσαστε. Υπάρχουν αρκετά περιορισμένες δυνατότητες, με περίεργα εργαλεία που συνήθως είναι σπαζοκεφαλιές και δεν οδηγούν ποτέ στο αποτέλεσμα που σας διαφήμιζαν όταν κάνατε δωρεάν εγγραφή. Η σελίδα που σας λέει δεν χρειάζεται να ξέρετε HTML και CSS... Μα πώς γίνεται να βγεί σωστό το σχέδιο χωρίς HTML και CSS. Θα βγεί το σχέδιο "πατάτα"!
  • Αφού είναι τόσο καλό, γιατι δεν το κάνουν όλοι;

Μα πως είναι δυνατόν να βασιστείτε πάνω σε μια σελίδα που υπόσχετε δωρεάν ιστοσελίδες, και μια μέρα θα προσπαθήσετε να μπείτε και θα έχουν κάνει ΟΛΑ ΦΤΕΡΑ! Έχω αμέτρητες περιπτώσεις απο πελάτες μου, που ξεκίνησαν με δωρεάν ιστοσελίδες και με πήραν μια μέρα αγανακτησμένοι και μου είπαν τα εξής:

" Σε παρακαλώ με χακάρανε, θα φτιάξω σελίδα και θα σου βάλω τώρα τα λεφτά, αλλά έχασα ΟΛΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΟΥ!"

Και τώρα; Τώρα τίποτα, έγινε αέρας, όπως και η εικόνα της επιχείρησης σας στο Ιντερνετ!

Θα μπορούσα να μιλάω για ώρες για τα αρνητικά μιας τέτοιας επιλογής για οποιαδήποτε επιχείρηση. Όμως δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Σας αποκάλυψα την πραγματικότητα. Αν θέλετε με πιστεύετε, αν δεν σας αρέσει, μπορείτε να φτιάξετε την δωρεάν ιστοσελίδα σας και να δοκιμάσετε απο μόνος σας αν λέω αλήθεια ή όχι.

Υ.Γ.: Υπάρχνουν και χειρότερα. Πολλοί στο ίντερνετ σας υπόσχονται ιστοσελίδες με 80 €. Αυτοί οι αγαπητοί κύριοι λοιπόν σας φτιάχνουν μια δωρεάν ιστοσελίδα, και σας παίρνουν και τα 80 €. Αν είναι να καταλήξετε εκεί, τότε σας εγγυόμαι ότι συμφαίρει να πάτε μόνοι σας σε μια σελίδα, και να φτιάξετε μόνος σας την ιστοσελίδα σας. Στο κάτω κάτω, πιθανόν να γνωρίζετε περισσότερα για ιστοσελίδες απο τον παραπάνω κύριο! 

Δείτε τον πανάκριβο τιμοκατάλογο μας