Διευθ.:
Λεωφ. Χατζηκυριάκου 15 - 17 • 18537 • Πειραιάς
Τηλ:
212 10 46158
Κιν:
698 72 88 502
Email:
info@digy.gr

Android App - Google Play

Τα τελευταία χρόνια, η χρήση έξυπνων συσκευών τηλεφώνων (smartphones/iPhone) και tablets έχει αυξηθεί σημαντικά, ξεπερνώντας σε δημοφιλία τόσο τα ραδιοφωνικά μέσα όσο και τον έντυπο τύπο. Ήδη, οι αριθμοί διπλασιάστηκαν μεταξύ του πρώτου τριμήνου του 2012 και του πρώτου τριμήνου του 2013, ενώ προβλέπεται να δωδεκαπλασιαστούν μέχρι το τέλος του 2018. Η Digy.gr είναι μια εταιρία που πρωτοπορεί στην υλοποίηση mobile applications, δίνοντας τη δυνατότητα στην εταιρία σας να επεκταθεί χρησιμοποιώντας την κινητή συσκευή.

Δημιουργούμε εφαρμογές κατάλληλα διαμορφωμένες για την επιχείρησή σας, χρησιμοποιώντας τις κινητές συσκευές ως ένα επιπλέον εργαλείο με το οποίο μπορείτε να δραστηριοποιηθείτε. Τα mobile applications της Digy.gr προσφέρουν μοναδικό στυλ, ασφάλεια και λειτουργικότητα, ακόμη και σε offline mode, δίνοντας μια ολοκληρωμένη εφαρμογή προς χρήση. 

Στην Digy.gr , κατασκευάζουμε native εφαρμογές για συσκευές κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούν λογισμικά Android και iOS. Στο μεγαλύτερο κομμάτι των εργασιών για την εκπόνηση μιας τέτοιας εφαρμογής, ο προγραμματισμός για τα 2 αυτά λειτουργικά διαφέρει, οπότε και τα θεωρούμε 2 ξεχωριστές εφαρμογές. Λογισμικό iOS έχουν οι συσκευές iPhone, iPad και iPod touch, ενώ λογισμικό Android έχουν τα κινητά smartphones, αλλά και σχεδόν όλα τα tablets. 

 

Λειτουργικό Android

Το λειτουργικό Android είναι το δημοφιλέστερο για κινητά smartphones τα τελευταία 2 χρόνια, αφού πάνω από το 51% των χρηστών κινητών τηλεφώνων το προτιμούν. Η κατασκευάστρια εταιρία είναι η Google και το Applications Market το Google Play. Τον Αύγουστο του 2011, οι διαθέσιμες εφαρμογές για Αndroid ξεπέρασαν σε αριθμό αυτές του αντίστοιχου market της Apple, εδραιώνοντας το λειτουργικό ως ένα από τα κορυφαία.Το λειτουργικό Android χρησιμοποιείται από έναν μεγάλο αριθμό συσκευών σε εκδόσεις 1,2,3 και τη νεότερη, 4.

Φυσικά, οι εκδόσεις που είναι μικρότερες από 2.1 δεν έχουν καμία σχέση με τις υπόλοιπες και αποτελούν έναν πολύ μικρό αριθμό στην αγορά. Μερικές κατασκευαστικές συσκευών που χρησιμοποιούν το λογισμικό είναι:Acer, Alcatel, Amazon, Archos, Asus, Dell, HTC, Huawei, LG, Motorola, Panasonic, Samsung, Sony, Sony Ericsson, Toshiba, ViewSonic, ZTE και πολλές ακόμα όχι τόσο γνωστές.

Οι τιμές των συσκευών αυτών ξεκινούν από 80€ και μπορούν να φτάσουν ακόμα και πάνω από 800€. Η μεγάλη αυτή ψαλίδα στην κατασκευαστική ποιότητα του hardware των κινητών είναι που καθιστά τις εφαρμογές android δύσκολες στην κατασκευή τους. Έτσι, υπάρχουν 4 βασικές αναλύσεις οθονών και ένας μεγάλος αριθμός επεξεργαστών που θα πρέπει να υποστηρίζει κάθε εφαρμογή.

 

Τι Προσέχουμε

Βασικό κριτήριο των εργασιών για την ορθή λειτουργία της εφαρμογής σε όλες τις κινητές συσκευές είναι η προσαρμογή του κώδικα σε όλα τα διαθέσιμα λειτουργικά αλλά και των τεχνικών εξοπλισμών. Η διαχείριση του περιεχομένου των δυναμικών εφαρμογών γίνεται από ειδικά σχεδιασμένο πάνελ (back-end), το οποίο και φιλοξενείται σε ασφαλή web server. Η πρόσβαση σε αυτό γίνεται από οποιονδήποτε browser με την χρήση κωδικού πρόσβασης και όνομα διαχειριστή.

 

Στην Digy.gr, σχεδιάζουμε ολοκληρωμένα GUI (Graphical User Interface), κάνοντας τις εφαρμογές μας μοναδικές. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα γραφικά στοιχεία (elements) της εφαρμογής ανασχεδιάζονται σύμφωνα με τα χρώματα και το στυλ της εφαρμογής.Η επιλογή του θέματος της εφαρμογής γίνεται από την αρχή σύμφωνα με τα χρώματα και το ύφος της επιχείρησης. Αρχικά, σχεδιάζουμε την εφαρμογή σε μακέτες, πάντα σε συνεργασία με τον πελάτη.