Διευθ.:
Λεωφ. Χατζηκυριάκου 15 - 17 • 18537 • Πειραιάς
Τηλ:
212 10 46158
Κιν:
698 72 88 502
Email:
info@digy.gr

IOS Applications - AppStore

Τα τελευταία χρόνια, η χρήση έξυπνων συσκευών τηλεφώνων (smartphones/iPhone) και tablets έχει αυξηθεί σημαντικά, ξεπερνώντας σε δημοφιλία τόσο τα ραδιοφωνικά μέσα όσο και τον έντυπο τύπο. Ήδη, οι αριθμοί διπλασιάστηκαν μεταξύ του πρώτου τριμήνου του 2012 και του πρώτου τριμήνου του 2013, ενώ προβλέπεται να δωδεκαπλασιαστούν μέχρι το τέλος του 2018. Η Digy.gr είναι μια εταιρία που πρωτοπορεί στην υλοποίηση mobile applications, δίνοντας τη δυνατότητα στην εταιρία σας να επεκταθεί χρησιμοποιώντας την κινητή συσκευή.

Δημιουργούμε εφαρμογές κατάλληλα διαμορφωμένες για την επιχείρησή σας, χρησιμοποιώντας τις κινητές συσκευές ως ένα επιπλέον εργαλείο με το οποίο μπορείτε να δραστηριοποιηθείτε. Τα mobile applications της Digy.gr προσφέρουν μοναδικό στυλ, ασφάλεια και λειτουργικότητα, ακόμη και σε offline mode, δίνοντας μια ολοκληρωμένη εφαρμογή προς χρήση. 

Στην Digy.gr , κατασκευάζουμε native εφαρμογές για συσκευές κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούν λογισμικά Android και iOS. Στο μεγαλύτερο κομμάτι των εργασιών για την εκπόνηση μιας τέτοιας εφαρμογής, ο προγραμματισμός για τα 2 αυτά λειτουργικά διαφέρει, οπότε και τα θεωρούμε 2 ξεχωριστές εφαρμογές. Λογισμικό iOS έχουν οι συσκευές iPhone, iPad και iPod touch, ενώ λογισμικό Android έχουν τα κινητά smartphones, αλλά και σχεδόν όλα τα tablets. 

 

Λειτουργικό iOS

Το λειτουργικό που χρησιμοποιεί το δημοφιλέστερο κινητό τηλέφωνο, το iΡhone, είναι το iOS, και η κατασκευάστρια εταιρία, γνωστή για το δαγκωμένο μήλο που έχει σαν λογότυπο, είναι η Apple. Τα τελευταία χρόνια, λόγω της επιτυχημένης στρατηγικής σε θέματα marketing, τα προϊόντα της apple θεωρούνται σε Ευρώπη και Αμερική ως τα κορυφαία, προγραμματιστικά και αισθητικά.

Αν και το κόστος αγοράς είναι υψηλό (ένα καινούργιο iPhone κοστίζει περίπου 750€), ο 1 στους 5 χρήστες έχει iphone. Παράλληλα με το iΡhone υπάρχει και η ταμπλέτα της ίδιας εταιρίας, το iΡad, στο οποίο, αν και χρησιμοποιείται προσαρμοσμένο λογισμικό, μπορούν να προβάλλονται οι ίδιες εφαρμογές με το iΡhone ή και ξεχωριστές, που κατασκευάζονται αποκλειστικά για iΡad.

Όλες οι εφαρμογές για iOS βρίσκονται στο αντίστοιχο application store της apple. Είναι αδύνατο να διακινήσει κάποιος μια εφαρμογή έξω από αυτόν τον τόπο. Στο App store βρίσκονται πάνω από 500.000 εφαρμογές με μέσο όρο downloads πάνω από 40.000 το καθένα.

Η πολιτική που εφαρμόζει η Apple σχετικά με τους κανόνες της κατασκευής των εφαρμογών είναι αρκετά αυστηρή. Υπάρχουν κανόνες και όροι όπου πρέπει να υπακούσουν οι εφαρμογές τόσο προγραμματιστικά όσο και λειτουργικά. Η διαδικασία δοκιμής μιας νέας εφαρμογής διαρκεί αρκετές ημέρες και γίνεται μέσα από πολλά στάδια.
Υπάρχει επίσης συγκεκριμένη πολιτική πώλησης των  εφαρμογών. Η πώληση γίνεται με χρήση πιστωτικής κάρτας, η οποία είναι απαραίτητη για την εγγραφή όλων των χρηστών στο itunes, ενώ ο πωλητής αμοίβεται με ποσοστό επί των πωλήσεων.

Τα διαθέσιμα μοντέλα για τα οποία μπορεί να κατασκευαστεί μια εφαρμογή είναι το iΡhone 3GS, 4, 4S, 5, 5S, 6 και 6 plus,  και το iPad. Τα τελευταία μοντέλα συσκευών έχουν το χαρακτηριστικό Retina στα γραφικά τους, δηλαδή έχουν διπλάσια ανάλυση.

 

Τι Προσέχουμε

Βασικό κριτήριο των εργασιών για την ορθή λειτουργία της εφαρμογής σε όλες τις κινητές συσκευές είναι η προσαρμογή του κώδικα σε όλα τα διαθέσιμα λειτουργικά αλλά και των τεχνικών εξοπλισμών. Η διαχείριση του περιεχομένου των δυναμικών εφαρμογών γίνεται από ειδικά σχεδιασμένο πάνελ (back-end), το οποίο και φιλοξενείται σε ασφαλή web server. Η πρόσβαση σε αυτό γίνεται από οποιονδήποτε browser με την χρήση κωδικού πρόσβασης και όνομα διαχειριστή.

 

Στην Digy.gr, σχεδιάζουμε ολοκληρωμένα GUI (Graphical User Interface), κάνοντας τις εφαρμογές μας μοναδικές. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα γραφικά στοιχεία (elements) της εφαρμογής ανασχεδιάζονται σύμφωνα με τα χρώματα και το στυλ της εφαρμογής.Η επιλογή του θέματος της εφαρμογής γίνεται από την αρχή σύμφωνα με τα χρώματα και το ύφος της επιχείρησης. Αρχικά, σχεδιάζουμε την εφαρμογή σε μακέτες, πάντα σε συνεργασία με τον πελάτη.