Διευθ.:
Λεωφ. Χατζηκυριάκου 15 - 17 • 18537 • Πειραιάς
Τηλ:
212 10 46158
Κιν:
698 72 88 502
Email:
info@digy.gr

Θέλετε να ξεχωρίζετε;

Αποκτήστε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που να σας αντιπροσωπεύει!
Οι δωρεάν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (πχ @hotmail και @yahoo), είναι συχνά απρόσωπες και ερασιτεχνικές. Το Digy.gr σας προσφέρει την ιδανική λύση για το προσωπικό ή επαγγελματικό σας email.
Αποκτήστε δωρεάν απεριόριστους εταιρικούς λογαριασμούς email και χρησιμοποιήστε τα, ακόμα και στο κινητό σας τηλέφωνο!

 

Για πόσο διάστημα μπορώ να αγοράσω ένα πακέτο Email;

Τα πακέτα email μας είναι εντελώς δωρεάν μαζί με το πακέτο φιλοξενίας σας. Το κόστος φιλοξενίας εξαρτάται από τις ανάγκες της ιστοσελίδας σας και ξεκινάει από τα 75 €/ έτος ( χωρίς Φ.Π.Α.) .

 

Τι να κάνω αν χρειάζομαι και email και web hosting;

Το πακέτο Email περιλαμβάνει και όλα τα χαρακτηριστικά του δωρεάν πακέτου Hosting Basic στο Digy, που σημαίνει ότι αρκεί να ενεργοποιήσετε το email πακέτο σας, για να αποκτήσετε και web φιλοξενία.

 

Πως μπορώ να προσθέσω ή να διαγράψω email λογαριασμούς;

Με κάθε πακέτο Email έχετε πρόσβαση στο περιβάλλον διαχείρισης της υπηρεσίας, μέσα από το οποίο μπορείτε να επεξεργαστείτε πλήρως όλους τους λογαριασμούς σας.

 

Μπορώ να έχω πρόσβαση στο email μου από το κινητό μου τηλέφωνο;

Ναι μπορείτε, πολύ εύκολα! Υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες εγκατάστασης του email σε iPhone και σε Android.

 

Τι είναι οι SpamExperts και τι μπορεί να μου προσφέρει η υπηρεσία αυτή;

Τα πακέτα email του Digy.gr παρέχουν δωρεάν την υπηρεσία SpamExperts για την προστασία σας από τη λήψη spam email. H υπηρεσία αυτή χρησιμοποιεί υψηλής ποιότητας φίλτρα τα οποία αναπτύσσονται και εξελίσσονται διαρκώς ώστε να προσαρμόζονται στις συνεχώς μεταβαλλόμενες τεχνικές spamming. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή προστασία των λογαριασμών σας από τα κουραστικά spam emails.

Όνομα χώρου ή τομέα ή περιοχής (αγγλ. domain name) στο Διαδίκτυο είναι ένας περιορισμένος τομέας των διεθνών πόρων του Συστήματος Ονομάτων Χώρου (DNS) ο οποίος εκχωρείται για αποκλειστική χρήση σε ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Το όνομα τομέα / χώρου δεν ανήκει στο πρόσωπο που του έχει εκχωρηθεί αλλά έχει μόνο την αποκλειστική δυνατότητα χρήσης του για όσο διάστημα έχει καταβάλει τα τέλη κατοχύρωσης. Ένα όνομα χώρου μπορεί να έχει διάφορες καταλήξεις όπως .com, .eu, .gr, .net, .org, .info, .biz, .de, .it, .es κ.λ.π., ανάλογα με τη χρήση και τη χώρα προέλευσής του.

Στα ονόματα χώρου επιτρέπεται μόνο η χρήση αλφαριθμητικών στοιχείων και παυλών. Για τα ονόματα χώρου με κατάληξη .gr υπάρχουν απαγορευμένες κατηγορίες. Aν ένα όνομα χώρου θεωρείται κοινόχρηστο ή γεωγραφικός όρος εκχωρείται μόνο στους αντίστοιχους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ανεξάρτητα από τον τρόπο γραφής του με λατινικά στοιχεία. Επίσης δεν επιτρέπεται η εκχώρηση ονομάτων χώρου με κατάληξη .gr που αποτελούν λέξεις κλειδιά στο Διαδίκτυο.

Τα κατοχυρωμένα ονόματα χώρου είναι συνήθως τα ονόματα των τριών ή τεσσάρων πρώτων επιπέδων. Τα υπόλοιπα ονόματα χώρου δεν χρειάζονται κατοχύρωση. Στα ονόματα χώρου κάθε τελεία δείχνει την αλλαγή επιπεδου ή αρχή ενός υποσυνόλου - υποτομέα και το σύνολο - χώρος που περιλαμβάνει όλα τα σύνολα είναι η πιο δεξιά τελεία που συνήθως παραλείπεται. Οι λύτες είναι το λογισμικό που μας βοήθα να χρησιμοποιήσουμε τα ονόματα χώρου. Οι λύτες διαβάζουν τα ονόματα του DNS από δεξιά προς τα αριστερά.

Για παράδειγμα όταν γράφουμε το όνομα «DNS.example.wikipedia.www.el.ipduh.com» εννοούμε «DNS.example.wikipedia.www.el.ipduh.com.». Η τελική τελεία είναι το σύνολο που περιλαμβάνει όλο το σύστημα και το υποσύνολο που ονομάζεται «com.». Το σύνολο «com.» περιλαμβάνει το σύνολο «ipduh.com.», το σύνολο «ipduh.com.» περιλαμβάνει το «el.ipduh.com.», το σύνολο «el.ipduh.com.» περιλαμβάνει το σύνολο «www.el.ipduh.com.» κ.ο.κ.

Η έκδοση ενός ψηφιακού πιστοποιητικού γίνεται μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου σε μία Αρχή Πιστοποίησης. Η Αρχή Πιστοποίησης επιβεβαιώνει την ταυτότητα του αιτούντος και εκδίδει το πιστοποιητικό, το οποίο συνοπτικά περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:

 • Το ονοματεπώνυμο και διάφορες άλλες πληροφορίες σχετικά με τον κάτοχο του πιστοποιητικού.
 • Το δημόσιο κλειδί του κατόχου του πιστοποιητικού.
 • Την ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού.
 • Το όνομα και την ψηφιακή υπογραφή της Αρχής Πιστοποίησης που το εξέδωσε.

Το πιο διαδεδομένο πρότυπο ψηφιακών πιστοποιητικών είναι το Χ.509.

Χρήσεις

Τα ψηφιακά πιστοποιητικά χρησιμοποιούνται ευρέως για διάφορες κρυπτογραφημένες ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω του διαδικτύου. Παραδείγματα τέτοιων συναλλαγών είναι: Σύνοδοι με βάση το πρωτόκολλο SSL (Client/Server SSL Certificates), κρυπτογραφημένο και υπογεγραμμένο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (S/MIME Certificates), υπογραφή αντικειμένων (Object-signing Certificates) κοκ.

Η φιλοξενία ιστοσελίδων (αγγλικά: web hosting) είναι ένα μια διαδικτυακή υπηρεσία που επιτρέπει σε ιδιώτες και εταιρείες να διαθέτουν μία ιστοσελίδα συνεχώς αναρτημένη[1] στο Διαδίκτυο, χωρίς να χρειάζεται να επιβαρύνονται με το κόστος του ανάλογου εξοπλισμού (π.χ. εξυπηρετητές) ή την ανάγκη εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού εξωτερικών συνδέσεων και εύρους σύνδεσης (bandwidth). Αυτό το αναλαμβάνουν οι εταιρίες φιλοξενίας ιστοσελίδων (web hosts) που προσφέρουν χώρο στον διακομιστή τους καθώς και μέρος της σύνδεσής τους στο δίκτυο.

Ο όρος Web Hosting αναφέρεται στη διαδικασία με την οποία ο ιδιοκτήτης μίας ιστοσελίδας ενοικιάζει χώρο σε υπολογιστές (διακομιστές) για να τοποθετήσει τα αρχεία του ή και την ηλεκτρονική αλληλογραφία του. Τα αρχεία αυτά, που στοιχειοθετούν την ιστοσελίδα του, προσφέρονται μέσω ασφαλούς δικτύου αδιάλειπτης παροχής στους επισκέπτες.

Η διαχείριση για ένα ιστότοπο από τον ιδιοκτήτη του, μπορεί να γίνει μέσω προγραμμάτων απομακρυσμένης σύνδεσης ή από τον περιηγητή ιστού (browser) μέσω πρόσβασης σε έναν πίνακα ελέγχου (control panel), το οποίο δίνει τη δυνατότητα διαχείρισης των emails, των αρχείων, των στατιστικών επισκεψιμότητας του ιστότοπου, των εγκατεστημένων εφαρμογών και διαθέσιμων τεχνολογιών κ.α.

Ο ιδιοκτήτης του ιστότοπου μπορεί να ανεβάζει τα αρχεία του μέσω προγράμματος (FTP client) στο διακομιστή φιλοξενίας, να διαχειρίζεται τους λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφία (email accounts) και να εγκαθιστά τις επιθυμητές διαδικτυακές εφαρμογές στον ιστότοπό του (ιστολόγιο / blog, forum, βιβλίο επισκεπτών κλπ). Μερικοί από αυτούς τους πίνακες ελέγχου φιλοξενίας είναι το Plesk, το Cpanel, το Webmin κ.α.

Από τις αρχές της δεκαετίας του '90 πολλές εταιρείες ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται στον τομέα της παροχής φιλοξενίας, καθώς η ανάγκη για σταθερή και συνεχή διαδικτυακή παρουσία άρχισε να γίνεται επιβεβλημένη. Τη δεκαετία του 2000 η βιομηχανία του web hosting γνώρισε τεράστια άνθηση πρώτα στις Η.Π.Α. κι έπειτα και στην Ευρώπη, ακολουθώντας την μεγάλη ζήτηση για υπηρεσίες φιλοξενία από ιδιώτες κι επιχειρήσεις, για τη στέγαση της ιστοσελίδας τους. Σήμερα, είναι εμφανής η σχετική πτώση στο ενδιαφέρον για φιλοξενία ιστοσελίδων.

Πακέτα Φιλοξενίας

Κάθε εταιρεία που παρέχει φιλοξενία σε ιδιοκτήτες ιστοσελίδων διαθέτει πακέτα hosting με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τιμές. Ανάλογα με τη χρήση και την αναμενόμενη κίνηση της ιστοσελίδας ο ενδιαφερόμενος επιλέγει το πακέτο που του ταιριάζει καλύτερα. Η προσφορά χαρακτηριστικών εξελίσσεται παράλληλα με την τεχνολογία των υπολογιστών αλλά και τη διάδοση του διαδικτύου ως μέσου επικοινωνίας και συναλλαγών. Δεν είναι ασυνήθιστο τα χαρακτηριστικά των πακέτων να αλλάζουν 2 φορές τον χρόνο, προσφέροντας ακόμα περισσότερες δυνατότητες, ταχύτητα και υπηρεσίες.

Τα πακέτα φιλοξενίας μπορούν χοντρικά να κατηγοριοποιηθούν στις παρακάτω οικογένειες :

 1. Shared Hosting, όπου παρέχεται μέρος του διακομιστή και στον οποίο φιλοξενούνται και άλλοι χρήστες.
 2. Reseller Hosting, όπου παρέχεται η δυνατότητα να μεταπωληθεί χώρος και λοιπά εργαλεία φιλοξενίας ιστοσελίδων.
 3. Virtual Private Server, όπου μέσω ειδικού λογισμικού παρέχεται ένας απομονώνεται ένας χώρος στον διακομιστή, με δικούς του -αποκλειστικής χρήσης- πόρους συστήματος (μνήμη, επεξεργαστική ισχύ) και κεντρική πρόσβαση.
 4. Dedicated Servers, όπου παρέχεται ολόκληρος ο διακομιστής για αποκλειστική χρήση και διαχείριση από τον κάτοχο του ιστότοπου, πάντα στο φυσικό χώρο της εταιρείας φιλοξενίας.
 5. Cloud Hosting, όπου με τεχνολογία διαμοιρασμού φόρτου εργασίας σε πολλούς διακομιστές ταυτόχρονα, τα εισερχόμενα αιτήματα εξυπηρέτησης διαμοιράζονται σε εκείνα τα μηχανήματα που έχουν το μικρότερο φόρτο εργασίας ενώ ταυτόχρονα τα αντίγραφα σε κάθε server εξασφαλίζουν την ακεραιότητα και τη διαθεσιμότητα των αρχείων.

Επίσης, τα πακέτα φιλοξενίας έχουν τις εξής παραμέτρους:

 • Λειτουργικό Σύστημα (Windows, Linux, BSD ή άλλο)
 • Αποθηκευτικός Χώρος / Επεξεργαστική ισχύς / Μνήμη RAM
 • Μέγιστος αριθμός βάσεων δεδομένων που μπορεί να δημιουργηθούν
 • Διαθέσιμο εύρος ζώνης
 • Πίνακας διαχείρισης (cPanel, Plesk)
 • Αριθμός τομέων και υποτομέων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν